Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2017. október 5.

 

Annyi más vetélkedő között az óbecsei Samu Mihály iskola diákjai idén a legszebb udvar elnevezésű községi versenyen is megmérettették magukat, méghozzá eredményesen, mert az intézmények kategóriájában első helyezést értek el. Az iskola udvarának egy tetszetős részlete látható eheti lapszámunk címoldalán, a hozzá kapcsolódó cikkben pedig a diákok azt is elárulják, hogy minden osztálynak van egy virágtartója, melyről közösen gondoskodnak. Így járulnak hozzá közvetlen környezetük szépítéséhez, ami a természetvédelmi tudat kialakításának talán az első, meghatározó eleme. A Jó Pajtás eheti számában fontos helyet kapott az aradi vértanúk napja. A történelmi emlékeztetésen túl elkalauzoljuk olvasóinkat Aradra, és közöljük a kivégzettek utolsó mondatát. Részletes beszámolót közlünk a lapunk nevét viselő horgászliga zárótornájáról, melyet Óbecsén tartottunk meg. Nagyszerű volt a hangulat, akár az ürményházi Szórakoztató Szóra Késztető Anyanyelvápoló táborban, melyről képes beszámolót közöltünk.

A temerini Kókai Imre iskola diákjaira az autómentes világnap alkalmából rendezett bringás megmozdulásuk miatt figyeltünk fel, a szabadkai Đuro Salaj iskola negyedikeseire pedig a Városi Múzeumban tett látogatásuk okán. Irodalmi rovatunkban a hihető és hihetetlen között mozgunk Tasnádi István egy regénye nyomán, a mese világába pedig ezúttal Heltai Jenő kalauzol el bennünket. Rügyfakadás rovatunkban magyarcsernyei, bácsföldvári, csantavéri, pacséri, adai, čs topolyai tanulók munkái kerültek be.

Ezen a héten jelent meg legkisebbjeink lapja, a Mézeskalács októberi száma is, melyben nagy szerepet kaptak a jól és kevésbé jól ismert állatok.