Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. március 1.

 

Virághívogatóval, a kikelet első hírnökeinek ismertetésével, és a természet ébredésének örömhírével jelent meg a Mézeskalács márciusi száma. Legkisebbjeink lapja a télies időjárás ellenére bízik abban, hogy mikorra a kisújság olvasói kezébe kerül, addigra a tavaszias idő is megérkezik.

A Jó Pajtás Pancsován járt. Ennek köszönhetően a címlapra két hertelendyfalvi lány, a Kiss-testvérek kerültek, akik szavalatukkal, zenei tudásukkal igencsak kimagaslanak kortársaik közül. Andrea és Laura tagjai a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületnek, néptáncolnak is, és ami máshol talán természetes, ám Bánát eme déli csücskében sajnos már nem, kiválóan bánnak anyanyelvükkel, a magyarral.

Péterrévén a Samu Mihály iskola végzőseivel, Szabadkán pedig Majsai Úti iskola pszichológusával, diákjaival beszélgettünk el a pályaválasztás buktatóiról, az újvidéki Petőfi Sándor iskola tanulói pedig képben-szóban foglalták össze az elmúlt hónapok legizgalmasabb történéseit.

Folytatjuk a magyar nemzetbe beolvadt népek ismertetetését, ezúttal a jászok történetét, jelenét vázoltuk olvasóinknak.

Lapszámunkból ezenkívül kiderül milyen vértípusok léteznek és ki kinek adhat, illetve kitől kaphat vért, mire ügyeljünk dolgozatírás közben, hogyan győzzük le a lustaságot, melyek a legkedveltebb sorozatok, melyek a világ legszebb királyi koronái, ezenkívül néhány ajándékötlettel is szolgálunk, ami nőnapig még elkészülhet.

 

Nagy Magdolna szerkesztő