Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2019. április 11.

 

* Ritkán adódik alkalmunk épp a költészet napján megjelenni, mint idén. Az alkalmat megragadva megajándékozzuk olvasóinkat, méghozzá kortárs költők arcképcsarnokával. A poszteren helyet kaptak a vajdaságiakon kívül jeles lírikusok a Kárpát-medence szinte minden részéből. Költészetnapi számunk irodalmi rovata Tandori Dezső idén februárban elhunyt jeles költő gyöngyszemeire irányítja a figyelmet.

* Örömmel újságoljuk, hogy máris a nyertesek kisorsolása előtt állunk, ugyanis befejeztük húsvéti-tavaszi nyereményjátékunk szelvényeinek közlését. Tablet, tasztatúra, számítógépes ceruza, könyv, Jó Pajtás-előfizetés szerepel többek között a nyeremények listáján, melyeket még a húsvéti ünnep előtt, a jövő héten kézbesíteni fogunk a szerencsés nyerteseknek.

* De jó, hogy ilyen sokan vagyunk! – csíptük el a nemrég megrendezett XXXIV. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedő újvidéki rendezvényén a résztvevő gyerekek rácsodálkozását. És valóban, a szervezők szerint is kivételesen tömeges rendezvény van mögöttünk, melyre Vajdaságon kívüli vendégfellépők is érkeztek. A vetélkedőn készült felvételekből került ki eheti címoldali fotónk is, de jut belőlük a jövő hétre is.

* A grund a miénk – énekelték az óbecsei Petőfi Sándor iskola diákjai és tanárai március 27-én, az iskola napját ünnepelve. Tudósításunkból kiviláglik, hogy a fennmaradását féltő tanintézmény alkalmi ünnepségére összegyűlteket magával ragadta a dal, és a megmaradás melletti kiállás.

* Végezetül felhívjuk a figyelmet az öreg erdők fontosságára, a világ legmélyebb barlangjára, a szentgotthárdi csata jelentőségére, a dohányzás elutasíthatóságára, és a rockzenei újdonságokra is, továbbá megmutatjuk többek között a tavasz kedvenc színeit, a sakk és a művészet kölcsönhatását, a legújabb nyelvtörőket, az animáció egykori kedvenceinek új arcát, és azt is, hogyan válasszunk olvasnivalót.

* A Jó Pajtás jövő heti száma a húsvét és a tavaszi szünidő jegyében készül, a szokásosnál bővebb terjedelemben, melyből nem fog hiányozni a hagyományossá váló fejtörő melléklet, a ZsenikusZ sem.

 

Nagy Magdolna szerkesztő