Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2019. november 28.

 

Apró tárgyak óriási világa, ezt a címet adtuk a Kaleidoszkóp című rovatunkban szereplő írásunknak. Érdemes elidőznünk néha az apró részletek megfigyelésén, hiszen ha a megszokott távlat mellett olykor hangyatávlatra kapcsolunk, sokféle új dologra vagy akár megoldásra lehetünk figyelmesek.

Így a dioráma, a matchbox és a miniszobrok világába kalauzolja el az olvasókat a Jó Pajtás legújabb száma. Sőt az is kiderül, hogy mi mindent rejt magában a minimaim kifejezés.

Meséljünk, írjunk, kicsit másképp – a padéi Szervó Mihály iskola ötödikesei különböző stílusokban alkottak. Az óbecsei diákok a tolerancia napja alkalmából a nagyszülőket köszöntötték. A hetedikesek pedig elárulták nekünk többek között azt is, hogy a tudományos-fantasztikus filmeket kedvelik.

Élő környezetünk című rovatunkból megtudhatjátok, hogyan készül a közelgő télre az állatvilág, és hogy mire jó a galambok csőre. Irodalmi rovatunkban ezúttal különleges formájú verseket ismerhettek meg, ugyanis előljáróban megsúgjuk: nem szentségtörés egy szöveget újraírni.

Hamarosan jönnek a női szellemirtók. A híres Szellemirtók című film legújabb epizódját jövőre mutatják be. A részletekről a Sztárvilág című rovatunkban olvashattok. A Tiniturmixban választ kaphattok arra a kérdésre is, hogy mi a teendő akkor, ha a legjobb barátnőd hanyagol.

A Jó Pajtás harmadik és huszonhetedik oldalán is nyereményjáték vár benneteket, a hátlapról pedig ezúttal Dér Heni mosolyog!

 

Nagy Magdolna szerkesztő