Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2020.február 6.

 

Élménybeszámolókkal, fogalmazásokkal jelentkezik gyermekhetilapunk, a Jó Pajtás legfrissebb számában, amely a farsang jegyében készült.

Más országokban, akárcsak nálunk a farsangi ünnepek alapja a tél elűzése és a tavasz várása. Különleges népszokásokról, karneváli maszkokról, felvonulásokról készítettünk színes beszámolót. Mindemellett egy farsangi rímfaragó versenyt is útjára indítunk, amely során a legszellemesebb rímek szerzője könyvjutalomban részesül.

Hadaró Ancsi és társai is különleges dologgal rukkolnak elő a farsangra, hogy mindennek milyen végkifejlete lesz, kiderül a lap harmadik oldalán.

Számodra mit jelent a boldogság? Ezt a kérdést teszi fel legújabb rovatunk, az Eztfilózdki szerzője. Ezentúl ugyanis egy-egy fontos téma kapcsán igyekszünk majd megállni és elgondolkodni.

Helyszínelő című rovatunkban a zentai Petőfi Sándor iskola tanulói számolnak be egy budapesti esszéíró pályázaton szerzett élményeikről, valamint a gyógyszerészeti műhelymunkán szerzett tapasztalataikról adnak hírt az óbecsei hatodikos és hetedikes diákok.

A Jó Pajtás legújabb számából kiderül az is, hogy milyen az elektronikus orr és hogy melyik a világ egyik legpontosabb mérőeszköze, valamint hogy mely növények tűrik legjobban a hideget?

Bővebb összefoglalót olvashattok a 62. Grammy-gáláról és a legújabb szuperhősfilmről, természetesen a viccek, a fejtörők, a nyereményjáték sem maradtak el.

Megjelent a Mézeskalács februári száma is! A legkisebbek lapja farsangi mondókákkal, versekkel és mesékkel várja olvasóit. Jelmezes játékok és a macsk aálarc készítésének leírása mellett, levegővel végzett kísérletekről, a mormota életéről is olvashattok a kisújságban!

 

Nagy Magdolna szerkesztő