Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2023. november 2.

 

A Jó Pajtás legújabb számából kiderül: milyen az emberi agy felépítése, milyen sport a kajakozás, milyen állat a binturong?

Olykor nehéz belátni, hogy tetteink hogyan hathatnak környezetünkre. Néha megbántunk másokat.

Eztfilózdki! című rovatunkban ezen a héten erről gondolkodunk. Petőfi Sándoról szóló oldalunkon ezúttal a költő forradalmi költészetét vesszük szemügyre.

A Mizújsban a zentai Tiszavirág Kajak Klub révén a kajakozás világába kalaúzolunk el titeket.

Tudományos rovatunkban a lagújabb elektromos kerékpárról és a tömegvonzás erejéről tudhatsz meg érdekességeket.

A binturong vagy a medvemacska se nem medve, se nem macska – Élő természet című oldalunkon e különleges emlős jellemzőit gyűjtöttük össze.

A tengeralattjárónak víz alatt a helye – a Múltidézőben e veszélyes fegyver útját követhetjük.

A Tiniturmixban a vérvétel folyamatáról tudhatsz meg tényeket. A süni is alszik téli álmot? Mi a gumikacsa titka? Minderről a Kaleidoszkópban olvashatsz.

Ezúttal is megtalálod a lapban a Bizalmas sorokat, az Iránytűt, a keresztrejtvényt, a sztárhíreket, a rajzfilmajánlót és a vicceket is!

 

Mézeskalács, 2023. november

 

Megjelent a Mézeskalács legújabb száma. Morgó cica novemberi estéken az eget kémleli. Csupa finomság jut ilyenkor az eszébe. Egérfalatkák, sült hal, tejfölös pite…

A legkisebbek lapja őszi mondókákkal, a természet változásairól és az őszi napsugárról szóló versekkel és mesékkel várja olvasóit.

A különféle betűjátékok és őszi falevélfigurák készítésének leírása mellett, a koala jellemzőiről is olvashattok a kisújságban!

 

Török Erna főszerkesztő

szenttamas.rs