Bejelentő

Szenttamas.rs

 

10 futamot terveztek szombatra a szenttamási lóversenypályán

Az idei Péter-Pál-napok keretében július 13-án a szenttamási lóversenypályán immár 15. alkalommal kerül megrendezésre a Péter-Pál-napi Lóverseny. A rendezvényen mintegy 100 versenyló indul, köztük több országos bajnok.

A nagyszabású verseny szervezője a helyi Vranac Lóversenyklub elnöke, Žarko Simin elmondta, a futamot az idén egy nappal előrébb hozzák, vagyis vasárnap helyett szombaton rendezik meg, másnap ugyanis Belgrádban tartják az ugyancsak nagyszabású Galopp Derbi versenyt, és nem szeretnék, ha ütközne a két rendezvény.

− A szabadkai Dužijanca valamint a pozsareváci Ljubičevske konjičke igre rendezvények mellett nagyságrendben a szenttamási a harmadik ilyen jellegű sportesemény. Arra is büszkék lehetünk, hogy a szabadkait követően az országban a második legrendezettebb pálya a szenttamási. A tavasszal ugyan volt egy kis gond, de hála a Helyi Közösségnek, mindent sikerült elrendezni, levágták a füvet, egyesületünk tagjai pedig segítettek az időközben felgyülemlett szemét eltakarításában. Ezúton is szeretném felhívni a versenyeket látogatók figyelmét, hogy ne dobálják szét a szemetet, hiszen nem könnyű a mintegy 10 hektáros terület folyamatos karbantartása – mondta a klub elnöke. Hozzátette, szombaton délután 10 futam kerül megrendezésre, köztük a Lazar Panković és a Duško Ćosin Emlékfutam is. Az önkormányzatnak és a támogatóknak köszönhetően az idei nyereményalap mintegy 700 ezer dinár, és ezt a pénzt már biztosították.

− Két dolog jellemzi az idei Péter-Pál-napi futamot: a fő verseny ezúttal 2100 méteres lesz, a rajtot pedig nem a begyűjtött pontok alapján, hanem húzással határozzuk meg, így mindenki egyforma eséllyel indul. A másik érdekesség pedig az, hogy az idén négy szenttamási versenyló áll rajthoz, amire eddig nem volt példa, hiszen a fődíjért csak a négyéves lovak versenyezhetnek. Egyszerűbben: a ló csak egyszer négyéves, így a gazdája csak az idén nevezheti be erre a futamra – magyarázta Žarko Simin. Elmondta még, hogy a klub tagsága több fiatallal bővült, akik fiatal lovakkal szeretnének versenyekre járni. A Vranac Lóversenyklub a minőséges versenylovak tekintetáben az országban az elmúlt hat év alatt négyszer volt első. 

P. L.