sport maratonfutók

Szenttamas.rs

 

Arany- és bronzérmet hoztak a szenttamási maratonfutók

Magyarkanizsán 2019. augusztus 10-én harmincnyolcadik alkalommal került megrendezésre a nevezetes, látványos nemzetközi úszó- és futófesztivál. Az úszóverseny délelőtt 13 óra 30 perckor, míg a futóverseny délután 18 órakor kezdődött. Szenttamásról négy maratonfutó utazott az észak-bácskai városba: Aleksandra Vrsaljković, Habi Zoltán, Srdanov Dušan és Miković Slobodan. Közülük ketten, Aleksandra és Dušan saját kategóriájukban arany-, illetve bronzéremmel tértek haza.

Srdanov Dušan, aki 35 éve maratonfutó, a kanizsai futóversenyen az idén huszadik alkalommal vett részt, és ezidáig tíz érmet szerzett: − Egyedül az aranyérmet nem sikerült megszerezni, a többiből van bőven. Nagyon bízok benne, hogy legalább egyszer sikerül majd a dobogó legfelső fokára is felállnom – mondta mosolyogva a szenttamási veterán sportoló. Hozzátette, nagyon szívesen jár Kanizsára, hiszen minden alkalommal magas színvonalú a szervezés, kiváló csapat áll mögötte, és tényleg mindent megtesznek, hogy a legnehezebb feltételek között is – pl. nagy hőség ellenére – minden futó célba érjen. Elmondta még, hogy a 10 kilométeres távot tavaly 50, idén viszont a nagy hőség miatt ,,csupán” 55 perc alatt futotta le.

Aleksandra Vrsaljković az idei futóversenyen újra a 40–44 éves nők korcsoportjában indult, és mint mondta, egy cseppet sem könnyű feltételek között, erős mezőnyben elsőként sikerült célba érnie: ‒ Annak ellenére, hogy a futást fél órával későbbre halasztották, nagyon meleg volt, szerintem az esti órákban is 30 fok körüli volt a hőmérséklet, ami egyáltalán nem nevezhető ideálisnak. Eddigi versenyzésem során ez sorrendben a negyedik félmaraton, amelyiken indultam Kanizsán, van egy ezüst és egy bronzérmem, és idén már az aranyat is sikerült hazahoznom. A szervezést illetően ugyanazt mondhaton el, mint Dušan, mindennel elégedettek lehetünk. Folyamatosan biztosítottak felfrissülési lehetőséget és folyadékot, ami ilyenkor nagyon fontos. Egyébként versenyszerűen 2,5 évvel ezelőtt kezdtem el komolyabban futni, az első próbálkozások 6 ezer méteres távon történtek. Pár hónappal ezelőtt sokkal nagyobb tempóban kezdtem edzeni a szenttamási lóversenypályán, ahol az esti órákban egyébként is több helyi futó gyakorol. A következő verseny, amire mind a négyen szeretnénk benevezni, a topolyai Szkenderovity Pál Emlékmaraton lesz, amelyet szeptember 8-án rendeznek – mondta a szenttamási futó. 

P. L.