Hírek

Szenttamas.rs

 

Szenttamáson is kiosztották a beiskolázási csomagokat

Huszonegy magyar elsős jelent meg szüleivel tegnap a szenttamási Zsebszínházban, ahol ünnepélyesen kiosztották a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagját.

A kicsiket és szüleiket először Brasnyó Nándor, a Községi Képviselő-testület tagja köszöntötte, és mindenkinek megköszönte, hogy a magyarul tanulás mellett döntött.

Sárközi István, a Magyar Nemzeti Tanács képviselője elmondta, a tanács az óvodától egészen a felsőoktatásig végigkíséri a diákok tanulását: − A mai napon a kisiskolásokról van szó. A tavasz folyamán az MNT táskaosztással támogatta a magyarul tanuló diákokat, később ösztöndíj, majd jött a Szülőföldön magyarul pályázat, a középiskolai és felsőoktatási ösztöndíjprogram, de itt van még a kollégiumi elhelyezés támogatása is. A ma kiosztott csomag külön figyelmet érdemel, hiszen rendkívül gazdag tanszercsomagról van szó, tartalma pedig egy gazdagon felszerelt tolltartó, betűkirakó, metalofon, vonalzókészlet, vízifesték, olló, gyurma, kollázspapír, zsírkréta, ragasztó, tempera, ecsetek, rajzblokk, filctoll, abakusz, füzetek, tornazsák, ugrókötél, Gőgös Gúnár Gedeon könyv, és az idén a csomag kiegészül egy Mézeskaláccsal, melyet a Magyar Szó jóvoltából kapott meg minden elsős tanuló. A mai nap legfontosabb üzenete viszon az, hogy egyrészről a kedves szülőknek, másrészt a pedagógusoknak megköszönjük azt a munkát, amely lehetővé teszi, hogy a diákok magyar tannyelvű oktatásban vehessenek részt, hiszen magyarul tanulni, álmodni a legfontosabb, így maradunk magyarok. 

Paraczky László