Értesítés

Szenttamas.rs

 

 

Értesítés a Magyar Nemzeti Tanács által szervezett kirándulásról

A Magyar Nemzeti Tanács a Magyar Kormány Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával idén ősszel is megszervezi az egynapos barangolást a Délvidéken. A kirándulás megvalósulása 2018. szeptember 10-e és október 10-e között jön létre. A programban 1624 harmadikos tanuló és 142 kisérő osztálytanító vesz részt.

A kirándulás első programjaira 2018. szeptember 10-én, hétfőn három helyszínen kerül sor:

Szabadkán a program 10 órakor veszi kezdetét a Ferencesek templománál, a program folytatásában pedig megtekintik a kék szökőkutat, a Városháza dísztermét, a Városi Múzeumot, a Zsinagógát és a Kosztolányi szobrot. Az ide látogató újvidéki József Attila és a Petőfi Sándor Általános Iskola, a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola és a dreai kihelyezett tagozatának diákjai a város nevezetességeinek megtekintése után látogatást tesznek a Palicsi Állatkertben.

Újvidéken a program 10 órakor a Belgrád rakparton kezdődik, majd a kirándulók meglátogatják a Vajdasági Múzeumot és a péterváradi várat. A program folytatásában a moholi Novak Radonić Általános Iskola, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola és a kispiaci kihelyezett tagozatának diákjai Újvidék belvárosának nevezetességeit tekintik meg.

A kirándulás harmadik helyszíne Nagybecskerek, ahova az aracsi pusztatemplom megtekintése után érkeznek diákok. Nagybecskerek Város nevezetességeinek megtekin-tésére 12 órakor kerül sor. Erre a helyszínre a zentai Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozatára járó diákok érkeznek, akik a Nepomuki Szent János székesegyházat, a Népmúzeumot és a Madách színházat tekintik meg.

Az esemény sajtónyilvános, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk szerkesztőségük képviselőit is.

Számítunk megtisztelő részvételükre:

a Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata