Szenttamas.rs

Felhívás az MNT Európai Uniós civil jó gyakorlatok című konferenciájára

A Magyar Nemzeti Tanács a Civil Konzultatív Testület megalakításával és a Vajdasági Magyar Civil Stratégia megalkotásával egy olyan hiánypótló feladatot vállalt fel, amelyre már igen nagy szüksége volt a vajdasági magyar civil szférának, ez pedig az együttgondolkozás és együttműködés intézményessé és hatékonyabbá tétele.

Civil szervezeteink az elmúlt időszakban igen komoly kihívások előtt állnak, ugyanis a szervezeteknek a közösség érdekvédelme, a felvállalt feladatok elvégzése és a minőséges programok megszervezése mellett, az egyre szűkülő szerbiai és magyarországi támogatások ellenére is biztosítani kell a szervezet működéséhez és fejlődéséhez szükséges feltételeket, amelyhez az utóbbi időben az Európai Uniós támogatások lehívása jelenthet megoldást.

Annak érdekében, hogy civil szervezeteink minél felkészültebbel legyenek az Európai Uniós programok megvalósításában és a támogatások lehívásában, a Magyar Nemzeti Tanács tanácskozást szervez Európai Uniós civil jó gyakorlatok címmel.

A tanácskozásra 2013. április 27-én, szombaton 10 órai kezdettel kerül sor a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (Strossmayer utca 11. ) dísztermében, ahova várjuk a civil szervezetek képviselőinek jelentkezését.

A konferencia pontos programját és a jelentkezési lapot a www.mnt.org.rs honlapon találhatóak. A kitöltött jelentkezési lapot a zsoldos@mnt.org.rs e-mail címre várjuk 2013. április 23-ig. További információ a fenti e-mail címen, illetve a 064/160-4686-os telefonszámon Zsoldos Ferencnél,

Várjuk a civil szervezetek jelentkezését!

az MNT sajtószolgálata