Felhívás

Szenttamas.rs

 

Indul az MNT felvételi felkészítő tábora

 

A Magyar Nemzeti Tanács az idei év márciusában kezdte meg azokat a tantermi felkészítőket, amely az MNT ösztöndíjprogramjának szerves részét képezik, és amelyek feladata hogy az érettségizőket minél jobban felkészítése a szerbiai egyetemek felvételi vizsgáira.

A képzésekre két helyszínen, Szabadkán és Zentán került sor. A tantemi felkészítőket egy kétnapos felvételi felkészítő tábor követi (április 28–29.), ahol a következő tárgyakból kerül sor a felkészítésre: magyar nyelv és irodalom, angol nyelv, német nyelv, matematika, kémia, biológia, pszichológia, számítástechnika és informatika, történelem és közgazdaságtan.

A felvételi felkészítő tábor helyszíne Újvidék. A bejelentkezett diákok az Európa Kollégiumban kapnak szállást, míg a felvételi felkészítő foglalkozások az újvidéki József Attila Általános Iskola tantermeiben fognak megvalósulni.

A táborba azok a tanulók jelentkezhettek, akik a középiskolai tanulmányaik végén tartanak.

A tábor megnyitójára 2018. április 28-án, szombaton 9.00 órai kezdettel kerül sor az újvidéki Európa Kollégiumban. A megnyitón részt vesz Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja is.

A tábor első napjának programja a Zabhegyező (J. D. Salinger) című előadással zárul, melyet az újvidéki Művészeti Akadémia harmadéves hallgatói adnak elő Lénárd Róbert rendezésében az Európa Kollégium dísztermében.

 

szenttamas.rs