Felhívás

Szenttamas.rs

 

MNT: Szerb nyelvi tanfolyam a felvételizőknek

 

A Magyar Nemzeti Tanács – az ösztöndíjprogam keretein belül – intenzív szerb nyelvi tanfolyamot szervez annak érdekében, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, amellyel könnyebben vehetik a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

A 2012. nyara óta szervezett tanfolyam ingyenes. A célcsoport a harmadik osztályt végzett középiskolás tanulók, a képzés pedig 2018. július 2–20. között kerül megszervezésre. A tervezett helyszínek a következők: Szabadka, Zenta, Magyarkanizsa, Topolya, Ada, Óbecse, Temerin.

A tanfolyam 80 órát ölel fel 3 héten keresztül. Az első két hétben a kurzus a tanuló által választott helyszínen zajlik, a harmadik héten viszont az újvidéki Európa Kollégiumban. A jelentkező tanulók a kurzus kezdete előtt egy szintfelmérőn vesznek részt. A szintfelmérő teszt szerb nyelvismeretből áll, a tesztelés június utolsó hetében kerül megszervezésre a jelentkező tanuló által megjelölt helyszínen.

Az érdeklődő harmadik osztályos diákok saját osztályfőnöküknél jelentkezhetnek, valamint további információkat a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es számon vagy az kovacs.laura@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2018. május 18., péntek.

 

szenttamas.rs