Közérdekű információk

Szenttamas.rs

Gyömölcsöt és kalácsot kaptak a népkonyha felhasználói

 

A két karácsony közötti időszakban hússal gazdagabb főtt ételt, gyümölcsöt és aprósüteményt kapnak a szenttamási népkonyha felhasználói. Az egytál-ételt Szenttamáson a Helyi Közösségben osztják, minden munkanapon 11 és 11 óra 30 perc között. A Vöröskereszt szenttamási aktivistája a helyszínen elmondta, négy fővel emelkedett a népkonyha felhasználóinak száma Turián, és ennyivel csökkent Szenttamáson. Így most Szenttamáson 56, Turián 24, Nádalján pedig 20 személy kap meleg ételt.

A népkonyha a két karácsony között több húst kapott, így a kiosztásra kerülő meleg étel is gazdagabb, illetve több hús van benne a szokásosnál. A felhasználók ezen kívül a két vallási ünnepen gyümölcsöt és fonatos kalácsot is kaptak, illetve kapnak majd. Tekintettel, hogy az év utolsó napja van, ma a felhasználók a főtt egytál-étel mellett száraz eledelt, azaz konzervet, dupla adag kenyeret és mintegy ráadásként egy-egy kisebb tálca aprósüteményt kapnak. Főtt étel legközelebb hétfőn lesz újra – mondta az aktivista.

Az aprósütemények begyűjtése és annak szétosztása a Helyi Közösség kezdeményezése volt. Mint megtudtuk, az itt dolgozó nők mellett az édességeket a rászorulóknak a Helyi Közösség Tanácsának tagjai, a Citadella Civil Szervezet asszonyai és néhány jóakaratú ember biztosította.

Népkonyha december 31.

 

Paraczky László