Hírek

Szenttamas.rs

 

Sütemény- és újévi csomagok a szenttamási Népkonyha felhasználóinak

Több meglepetéssel is készült a Népkonyha felhasználói, továbbá a felhasználók gyermekei számára a szenttamási önkormányzat, a Szociális Központ és a Helyi Közösség. Az óév utolsó napján a szenttamási Helyi Közösség épülete előtt már délelőtt nagy volt az érdeklődés, 11 órára pedig a várva várt Télapó is megérkezett. A déli óráktól a csomagosztás Turián és Nádalján folytatódott, ahol ugyancsak vidám gyermeksereg várta a nagyszakállút. A Népkonyha felhasználói a dupla adag élelmiszer mellé egy-egy aprósüteménnyel teli csomagot is kaptak.

− Köszönettel tartozunk a szenttamási önkormányzatnak és Radivoj Paroški polgármesternek, továbbá a Szociális Központnak és Biserka Veselinović igazgatónak, akik segítettek abban, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idén is 50 újévi csomagot biztosítsunk a Népkonyha felhasználóinak, illetve azok gyermekeinek. Ugyancsak köszönet mindhárom Helyi Közösség vezetőségének, továbbá az SZSZP Női Fórumának, a VMSZ Női Fórumának, a szenttamási Kultúrotthonnak, a Glória Civil Szervezetnek, a Ruka spasa Egyesületnek, a Harcosok Szövetségének és mindazoknak a polgároknak, akik reagáltak felkérésünkre, és kalácsot, süteményt ajándékoztak a rászorulóknak. Egyúttal ezúton kívánok a község minden polgárának békés, boldog új évet, és azt, hogy minden kívánságuk teljesüljön – mondta Ninoslav Jokanović, a szenttamási Helyi Közösség tanácsának elnöke. Kiemelte, az előttünk álló ünnepekre mintegy 40 ajándék- és kalácscsomagot adományoztak a Gyöngy, a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesületének is.

A kedden délelőtt szervezett akción, ahol egyébként 200 süteménnyel teli csomagot osztottak ki, az adományozók képviselői és a Télapó mellett jelen volt Radivoj Paroški polgármester is:

− A tavalyihoz hasonlóan a szenttamási, turiai és nádaljai segítőkész polgároknak köszönhetően az idén újra sikeres lett a kalács- és az újévi csomagok gyűjtésére kezdeményezett akció, melynek fő célja, hogy a Népkonyha felhasználóinak gyermekei együtt örülhessenek a többi gyerekkel, és érezzék az ünnepi hangulatot. Ez egyébként nagyon jó példája a Helyi Közösségek működésének és együttműködésnek. Az, hogy egyes családok nehéz szociális körülmények között élnek, nem szabad érintenie a gyermekeiket, legalábbis nem olyan mértékben, hogy a szilveszteri este lemaradjanak azon örömökről, amelyeket minden más gyermek élvez. Humánus polgártársaink hozzájárultak ahhoz, hogy számukra is szebbé tegyék az ünnepet, és szilveszter éjszakáján senkiről se feledkezzünk meg. Minden egyes csomagosztásnál láttam a mosolyt és az örömöt a gyermekek arcán, de az ajándékozók arcán is. Szerintem minden gyermek életében különös pillanat a Télapóval való találkozás, amikor átvehetik tőle az ajándékot, ezért az önkormányzatban törekszünk, hogy minél több ilyen örömben legyen részük. Több ajándékozásnál is jelen voltunk, melyeket az intézmények és a civil szervezetek szerveztek, és úgy gondolom, hogy az év ezen szakaszában minden gyermeknek örömet szereztünk. A Helyi Közösség mellett újévi csomagokat osztott a Vöröskereszt, a Szociális Központ, a Ruka spasa Egyesület, a Glória Civil Szervezet, ugyanakkor a Szerb Haladó Párt helyi szervezetében 300 csomag került kiosztásra. Úgy gondolom, hogy Szenttamáson az optimizmus és szolidaritás szelleme szinte mindenütt jelen van. Ez egyébként nem csak most, hanem egész évben érezhető, tapasztalható. Például amikor a gyermekeket Orosházára vagy a tengerpartra küldjük nyaralni, a számukra szinte naponta biztosított szociális juttatások, és egyéb lépések, amelyekkel igyekszünk a hátrányos helyzetben élőket támogatni. Az önkormányzat s minden szervezete törekszik arra, hogy ne feledkezzünk meg ezekről az emberekről, és amikor legnagyobb szükség mutatkozik, támogassuk őket – mondta a csomagosztást követően a szenttamási polgármester.







 

Paraczky László

szenttamas.rs