Hírek

Szenttamas.rs

 

FOLYTATÓDIK A SZENTTAMÁSI NŐI FÓRUM CIPŐSDOBOZ AKCIÓJA

Két és fél hónappal ezelőtt alakult meg Szenttamáson a VMSZ Női Fóruma. A tagság rövid idő alatt szinte megduplázódott, ami annak tulajdonítható, hogy több akcióval jelentősen hozzájárultak a szenttamásiak, ezen belül is a szenttamási magyarság helyzetének javulásához, a közvélemény pedig ezidáig minden egyes megmozdulásukat támogatta. A vezetőség megválasztása után ugyanis konkrét célkitűzésekkel – egyelőre rövidtávú feladatok megoldásával indultak, de mint azt Szabados Fodor Beáta, a fórum egyik alapító tagja elmondta, ez csak a kezdet, hiszen csak december folymán két jelentős akciót és egy rendezvényt terveznek, amelyek jelentőséggel bírnak a közéletben.

Az egyik ilyen megmozdulás, mely a Női Fórum és az Arany János MME közös szervezésében indult, az úgynevezett cipősdoboz gyűjtési akció a szenttamási szegény sorsú gyerekek részére. A helyi Oázis Keresztény Klubtól 30 ilyen csomagot kaptak, emellett természetesen megkezdték az önkéntes csomagok gyűjtését is. Szombaton az akcióba bekapcsolódott a Gion Nándor Emlékház is, ahol a polgárok már leadhatták a cipősdobozokat. Szabados Fodor Beáta elmondta, az akció a jövő héten is folytatódik, és felkérte a szenttamásiakat, aki tud, lehetőségéhez mérten készítsen egy dobozt a rászoruló gyerekek számára. Hozzátette, az elnökség és a fórum tagjai is készítettek, illetve készíteni fognak egy-egy cipősdobozt, amelyet az aktivisták a jövő vasárnap (december 20-án) visznek házhoz, minden családnak, gyermeknek külön-külön.

Szabados Fodor Beáta

− Nem mi döntjük el, hogy ki kapja meg a csomagot, hanem felkértük a tanító néniket, óvónéniket, mert mindenki ismeri saját osztályát, ők döntsék el, hogy szerintük ki az, aki rá van szorulva a csomagra.

A kérdésre, hogy egy-egy cipősdoboz mi mindent tartalmazzon, a szervezet tagja elmondta, a jóakaratú embereket arra kérik, ezt maguk döntsék el. Tisztálkodási szerek, iskolai felszerelés, karácsonyi ajándékok, egyszóval minden olyasmi, aminek a gyerekek megörülnek, benne lehet a dobozban.

A lényeg az, hogy óvodások és alsósok kapják meg a csomagokat – mondta beszélgetőtársunk. Hozzátette, a női fórum szentestére is készül egy kellemes meglepetéssel, december végére pedig egy érdekes könyvbemutatót szerveznek.

Mindazok, akik szeretnének bekapcsolódni a cipősdoboz akcióba, a 063/880-40-26-os telefonszámon érdeklődhetnek.

P. L.