Hírek

Szenttamas.rs

 

Olvasói levél kapcsán

Hamarosan megoldódik a kóbor kutyák problémája Szenttamáson?

 

Az idén télen újra megjelentek a kóbor kutyák Szenttamás utcáin (is). A problémával, amely már-már elfelejtődött, február 23-án és 24-én egy aggódó anyuka és egy idős néni fordult hírportálunkhoz. Mindketten arra panaszkodtak, hogy 4-5 kutyából álló csoport ,,uralkodik” a tuki és a begluki városrészben, morognak és ugatnak a járókelőkre, a felnőttek és a gyerekek egyaránt félnek tőlük. Arra kérték szerkesztőségünket, hogy kérdezzük meg az illetékesektől, mikorra várható a kóbor kutyák problémájának tartós megoldása.

Az olvasói kérdések és megjegyzések alapján összeállított és szerb nyelvre fordított hivatalos levelet a kapott fotókkal együtt a szenttamási községi tanács kommunális kérdésekkel megbízott tagja, Đorđe Debeljački címére továbbítottuk, aki elekronikus úton azonnal válaszolt. Válaszlevelében többek között a következőket olvashatjuk:

„A kóbor kutyák újbóli megjelenése azon felelőtlen szenttamási polgároknak köszönhető, akik megunták a kutyákról való gondoskodást, és utcára csapják kedvencüket. Emellett tudomásunk van arról, hogy a szomszédos községekből is hordanak Szenttamásra kutyákat. Olyan településekről van szó, ahol már létezik kiépített kutyamenhely."

Szenttamáson a kóbor kutyák begyűjtésére és elhelyezésére jelenleg van folyamatban a közbeszerzési pályázat. Bízunk benne, hogy ezt követően a probléma megoldódik.

 

szenttamas.rs