Hírek

Szenttamás.rs

 

51 óvodás lesz/tanul a magyar tannyelvű tagozaton őszre Szenttamáson

 

Szenttamás község területén befejeződött az iratkozás a napközibe és az óvodákba. Az Öröm Iskoláskor Előtti Intézményben elmondták, a 2020/2021-es tanévre a szülők 398 gyermeket írattak be, ebből 51 óvodás magyar nyelven tanulhat. A csoportok szerinti listákat ma délelőtt az óvodák bejáratánál függesztették ki.

 

Az iratkozással kapcsolatban intézmény igazgatója, Biljana Bajić elmondta, idén első alkalommal történt meg, hogy elektronikus úton íratták be a gyerekeket a szülők, és minden a legnagyobb rendben zajlott: − Ami az iratkozást illeti, a szülők nagyon jól feltalálták magukat. Mindenesetre, ezzel kapcsolatban egy állandóan hívható telefonszám is a rendelkezésükre állt, ilyen módon is segítettünk az esetleges felmerülő problémák megoldásában. Minden gyermeket sikerült beíratni a kívánt óvodába, de a tanév kezdetéig bizonyára még néhányan jelentkeznek majd, hiszen minden tagozaton és óvodában maradt szabad hely. A napközi folyamatosan működik a nyár folyamán is, jelenleg az egésznapos tartózkodáson 20 olyan gyermek van, akiknek a szüleik dolgoznak. Az óvónők számára folyik az online képzés, azaz a felkészülés a következő tanévre – mondta Biljana Bajić. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy őszig rendeződik a járványügyi helyzet, és az óvodák a megszokott ütemben dolgoznak. Ugyanakkor köszönetet mondott a szülőknek az előállt járványügyi helyzet miatt kialakult munka- és tanulási körülmények megértéséért, hiszen a gyermeket már az ajtóban átadják az óvónőknek, akik folyamatosan viselik a védőfelszerelést. Minden óvintézkedést szigorúan betartanak, sűrűbben fertőtlenítik a helyiségeket is. Az intézmény igazgatója elmondta még, hogy a vásártéri városrészben igény mutatokozott egy újabb napközi nyitására, ezzel kapcsolatban jelenleg az adminisztrációs eljárás folyik.

Ami a magyar nyelvű óvodásokat illeti, a szülők az idén is három óvodába írathatták őket: őszre a Laza Kostić utcában lévő Bambi óvodába 8, a begluki városrészben található Piroska és a farkas óvodába 16, a tuki Barbie óvodába pedig 27 magyar nyelven tanuló óvodás indul.

 

P. L.

szenttamas.rs