Hírek

Szenttamas.rs

 

Őszre két napközis csoport indul Szenttamáson

Szenttamás község területén az új, 2018/2019-es tanévre minden óvodást beírtak, aki jelentkezett. Őszre új napközis csoport is indul.

 

A szenttamási Öröm Iskoláskor Előtti Intézményben az ovisok beíratása egy hónapig tartott. A félnapos tartózkodásra minden jelentkező gyermeket beírtak. Elsőbbségben részesültek az érzékeny csoportba tartozó gyerekek, továbbá ahol mindkét szülő munkaviszonyban van, hallottuk az intézményben.

Aleksandra Vrsaljkovic

Az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója, Aleksandra Vrsaljković elmondta, az új napközis csoportot illetően az érdeklődés minden várakozást fölülmúlt: ‒ Nem számítottunk ekkora érdeklődésre, ami a kétéves és a hároméves gyerekek napközibe való íratását jelenti, ezért úgy döntöttünk, hogy még egy csoportot alakítunk. A Laza Kostić utcában lévő Bambi óvodában egy szerb nyelvű csoport indításáról van szó, ahova a 3 évtől idősebb gyerekeket vesszük fel, ugyanott egésznapos tartózkodásra magyar nyelvű csoportba is lehetett íratkozni. Így senkit sem utasítottunk vissza – mondta az igazgatónő. Hozzátette, a polgármesterrel, Radivoj Paroškival abban állapodtak meg, hogy az új csoport számára az anyagiakat a községi költségvetés átütemezésével biztosítják, így az szeptember 1-jétől zökkenőmentesen beindulhat.

Aleksandra Vrsaljković elmondta még, hogy a tanév az óvodások számára június 12-én ér beget, a napközi viszont egész nyáron dolgozni fog, kivéve augusztus második felét, amikor a központi épületben nagytakarítást rendeznek.

 

P. L.