Hírek

Szenttamas.rs

 

Közlekedési verseny és sportnap az ovisoknak

Habár a júniusi hónapban járunk, és közeledik a tanév vége, a szenttamási Öröm Iskoláskor Előtti Intézményben még mindig aktív munka folyik. A Piroska és a farkas óvoda kis lakói június 4-én Verbászon jártak, ahol részt vettek a Rendőrség helyben elnevezésű projektum Pažljivko rendezvénysorozatában. A szabályos közlekedés alapjairól szóló rendezvényt immár harmadik alkalommal rendezik meg, a szenttamási ovisok mellett pedig újvidéki, belcsényi és a helyi óvodások is versenyeztek.

A rendezvény célja, hogy az óvodások, akik a forgalomban résztvevők leginkább kiszolgáltatott csoportját képviselik, fokozatosan önállósuljanak a közlekedésben, és akár gyalogosként, akár kerékpárosként betartsák az előírásokat. Ez létfontosságú a közlekedési balesetek elleni védelem szempontjából.

A versenyt követően az összes résztvevő csapat értékes nyereményben részesült, amelyet a Közlekedésbiztonsági Ügynökség biztosított.

Sportnapot rendeztek az elmúlt hétvégén a turiai Mladost Labdarúgó Klub pályáján. A legkisebbek közül a helyi Hamupipőke és a nádaljai Katicabogár óvodásai mérték össze ügyességüket. A versenyen részt vettek a helyi Petar Drapšin iskola elsősei is: ‒ A szép időjárás és az izgalmas versenyszámok, valamint a szülők folyamatos szurkolása mellett az ovisoknak kitűnő kikapcsolódási és sportolási lehetőséget kaptak, ugyanakkor barátkozásra, társalgásra is sor került, ahol már nem a versenyszellem, hanem a közös játék került előtérbe – mondta portálunknak adott nyilatkozatában Aleksandra Vrsaljković, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója. 

P. L.