Hírek

Szenttamas.rs

 

Ha élelmiszert szeretne vásárolni vagy eladni, itt jelentkezhet

 

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a piacok működését is beszüntették. Szenttamáson a pénteki, az ún. hetipiacot március 14-én, egy nappal a rendkívüli helyzet előtt tartották. Azóta a piacot lezárták, a gyümölcs, zöldség- és főzelékféle valamint egyéb otthon megtermelt terméket pedig kizárólag a boltokban vásárolhatták az emberek. Tekintettel, hogy a legtöbb helyen behozatali áruról van szó, így az árak is magasabbak. A szenttamási kistermelők azonban nem túl sokáig maradtak vevők nélkül, hiszen a rendkívüli helyzetre való tekintettel engedélyezték számukra az otthonról, illetve közvetlenül a gazdaságból történő értékesítést. Ezzel pedig a polgárok is jól jártak, hiszen a lakóhelyükhöz legközelebbi termelőtől vásárolhatnak friss zöldséget, gyümölcsöt a konyhára.

Az elmúlt napokban több felkérés is érkezett olvasóinktól, akik zöldségfélét szeretnének vásárolni, hogy közöljük a kistermelők elérhetőségeit, illetve hogy mit kínálnak eladásra. Ebből kifolyólag a napokban megkerestünk néhány termelőt, elbeszélgettünk az ötletről, az alábbi listát pedig folyamatosan szeretnénk bővíteni. Kérjük mindazokat a bejegyzett gazdaságokat, akik piacozással foglalkoznak, hogy jelezzék elérhetőségüket (lakcím, telefonszám), és azt, hogy mit árulnak, hogy ilyen módon könnyítsük meg mind a vásárlók, mind az eladók helyzetét. Személyesen is hozzá tudunk járulni ezeknek a kertészeteknek, gazdaságoknak a fennmaradásához, ha náluk rendelünk, vásárolunk.

- A Pero Segedinac utca (ún. Szegedi út) 10-es szám alatt az udvarban Dušan Srdanov kínálja termékeit. A fóliasátrakban termelt uborka, saláta, spenót stb. mellett déligyümölcsöt is árul. A munkaidő reggel 8-tól 16 óráig.

- A Dózsa György utca 129-es szám alatt friss spenótot, zöldhagymát, fokhagymát, mángoldot stb. vásárolhatunk minden nap, hétvégén is, 8 és 16 óra között.

- A Dózsa György utca 101-es szám alatti gazdaságban burgonya, vöröshagyma, spenót, szárazbab, mák és friss tojás is vásárolható folyamatosan 8 és 16 óra között.

- Aki friss tejterméket (túrót, tejfelt, sajtot stb.) szeretne vásárolni, látogasson el a Laza Kostić utca 39-es szám alá. A telefonszám, amelyen érdeklődni lehet: 062/15-79-719. Ugyancsak egész napos nyitvatartással dolgoznak.

- Csiperkegomba eladó, Bácsfeketehegy, Lenin utca 7. Tel: 064/36 46 848

- Hárs-, akác, napraforóméz eladó. Szükség szerint házhoz szállítják. Szenttamás, Popovacsa Venac utca 47.

- Friss saláta, zöldhagyma, retek eladó. Három fej saláta, vagy három csomó retek 100 din. Házhoz szállítjuk. Szenttamás, Miloš Obilić utca 133. tel: 0607328085

A fenti tartalmat folyamatosan frissítjük és bővítjük újabb termékekkel, árusokkal, címekkel. Várjuk tehát a további árusok jelentkezését a 063/10-50-268-as telefonszámon, illetve az office@szenttamas.rs címen. A hirdetés ingyenes, hiszen mindannyiunk közös célja, hogy túléljük ezt a nehéz időszakot. 

Paraczky László

szenttamas.rs