Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

TARKA EREDMÉNYEK LABDARÚGÁSBAN

 

Idegenben győzött a Napredak és a Mladost-Radost, hazai pályán kikapott a Srbobran, a turiai Mladost pedig döntetlent játszott

A község labdarúgó csapatait meglepetéseredmények halmaza jellemzi az elmúlt hétvégén lejátszott mérkőzéseket illetően. A 12. forduló ugyanis váratlan fordulatokat hozott, úgy az eredményeket, mint a táblázaton való rangsorolás sorrendjét illetően. A Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában szombaton a Srbobran labdarúgói a nagy riválist, a táblázat második helyén álló bácspetrőci Mladost együttesét fogadták, és nagy küzdelem után 1:0 arányban kikaptak. Annak ellenére, hogy a Srbobran jól felkészült a mérkőzésre, a szurkolók nagy csalódására az összecsapás főleg a pálya közepén folyt. A vendégek a gólt a második félidőben rúgták, és elvitték a három bajnoki pontot a kiserdőből. A vereség egyúttal azt is jelentette, hogy néhány hét után újra a petrőciek kerültek a táblázat első helyére, a szenttamási gárda pedig az őszi fordulóban bejegyezte első vereségét és a második helyre csúszott. A elkövetkező két forduló mérkőzéseit a Srbobran idegenben játssza. Ezen a hétvégén csapatunk a csonoplyai Sloga vendége lesz.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgó csapata vasárnap az adorjáni Tisa együttesét fogadta, a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget. A Mladost most egy hellyel lejjebb csúszott a táblázaton, és jelenleg a 7., a csapat eddig 18 pontot gyűjtött össze. A következő fordulóban, vasárnap, a turiai labdarúgók Újnagyfényen (Novi Žednik) a Preporod csapatával játszanak.

A Szabadkai Ligában játszó nádaljai Napredak labdarúgó csapata az elmúlt hétvégén Horgoson vendégszerepelt, és 3:1 arányban legyőzte a Horgoš 1911 csapatát. A három új bajnoki pontnak köszönhetően a Napredak elrugaszkodott a táblázat aljától, és 13 bajnoki ponttal jelenleg a 12. helyen áll. A következő fordulóban a nádaljai labdarúgók a szeghegyi (Lovćenac) csapatát fogadják. A találkozó 13 órakor kezdődik.

A Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő szenttamási Mladost-Radost labdarúgói vasárnap délután a kishegyesi Egység vendégei voltak, és nagy küzdelem után 4:2 arányban megnyerték a találkozót. A rajcsúri csapat ezúttal mindent beleadott, és magabiztos játékkal nyert. A Mladost-Radost eddigi mérlege 4 győzelem és 4 vereség, a csapat pedig jelenleg a táblázat 6. helyén áll. A következő fordulóban, november 12-én, a vásártéri labdarúgók a péterrévei Jedinstvo csapatát fogadják. A találkozó 13 óra 30 perckor kezdődik.

 

P. L. (Fotó: A. Š.)