Sport hírek

Szenttamas.rs

 

Vasárnap kezdődik az őszi bajnokság a rajcsúri pályán

A szenttamási Mladost-Radost labdarúgói az őszi idény első mérkőzését hazai pályán játsszák. Vasárnap 16 óra 30 perces kezdettel a torzsai Budućnost csapata érkezik a rajcsúri pályára. A szenttamási piros fehérek a Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szerepelnek, a tavalyi bajnokságot a második helyen fejezték be. A rajcsúri stadioban a nyári felkészülési időszakban adminisztratív okok miatt kikapcsolták az áramot, emiatt lehetelen volt az eddig megszokott ütemben locsolni a füvet a pályán. A községi vezetőséggel folynak a megbeszélések az ez irányban történő alternatív megoldásokat illetően. Az önkormányzat elismeri a klub eddigi tevékenységét és eredményeit, és készen áll támogatni a további aktivitásokat. Az elmúlt időszakban a közösségi portálokon olyan hírek keltek szárnyra, hogy a klub munkája megszűnik Ezeket az információkat egyes személyek politikai pontok szerzésére használták fel, és felelőtlen viselkedésükkel kárt okoztak a klubnak. Kérjük őket, hogy ezt ne tegyék, hiszen a kollektivát kiváló sportemberek képezik, akiknek nincs szükségük külön ügynökökre, főleg nem olyanokra, akik saját érdekeiket helyezik előtérbe – olvasható a klub vezetőségének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Alulírott a hét folyamán délutánonként három alkalommal járt a rajcsúri pályán, ahol több csoport fiatal szorgalmasan edzett. A helyszínen elmondták, kedden és szerdán a fiúk, csütörtökön délután pedig a lányok edzenek – amint befejeződik az első csapat aznapi edzése. A fiatalokkal az újvidéki Sport és Testnevelési Kar hallgatói, Tóth Viktor és Golubski Đorđe foglalkozik, akik maguk is labdarúgók. A klubban sokat jelent, ha a gyerekekkel magyar nyelven is kommunikálnak, ugyanis annak idején ezekkel a fiatalokkal az időközben elhunyt Rencsár Dezső foglalkozott. Az elmúlt egy hónapban a már meglévő ifjúsági és pionír csapatokhoz újabb 15 gyerek csatlakozott, így a létszám jelenleg 50 fő körüli. A csapatok különböző tornákon vesznek részt, de korosztályuknak megfelelő rangfokozatban versenyeznek. A lányok jelenleg 15-en vannak, ők is rendszeresen edznek, és már több alkalommal is bizonyították, hogy a labdarúgás nem kizárólag férfisport.

A rajcsúri piros-fehérek első csapatában jelenleg 25 labdarúgó van, nem mellékes, hogy mindannyian szenttamásiak. Az elmúlt bajnoki idényben bár a táblázat második helyen végeztek, a Mladost-Radost csatárai lőtték a legtöbb gólt. Az edzőjük Gavrilov Slaviša, aki nemrégiben Matarugin Dragant váltotta a kispadon.

Bár locsolni nem tudnak, a pályát rendszeresen kaszálják és karbantartják, amiben a klub veterán labdarúgói, a Sport star játékosai segítenek, mintegy példát mutatva, hogy egy stadionban több csapat is sikeresen működhet és dolgozhat.

Továbbra is nagy gondot jelent a stadion keleti oldalánál lévő rendezetlen terület, a hatalmas gaz és az idehordott szemét, de a klubban bíznak abban, hogy ez a probléma is hamarosan megoldódik.

Paraczky László