Hírek

Szenttamas.rs

 

A focitornán holnap kezdődnek a selejtezők

Idén december 21-től indult a többhetes Újévi Labdarúgótorna a szenttamási sportcsarnokban. A szervezők idéntől a tornát Jovica Jolet Tešić Emléktornára keresztelték át, amivel tisztelettel adóznak a nemrégiben elhunyt spormunkás, labdarúgó és klubvezető emlékének. A csoportküzdelmek pénteken, január 3-án fejeződnek be, szombaton pedig már tudni fogjuk a nyolcaddöntő párosításait. Tekintettel arra, hogy a torna felénél tartunk, egy rövid beszélgetésre kértük fel a két szervezőt, Slobodan Subićot, a Sport-, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ igazgatóját és Jovica Andrićot, a községi tanács sporttal megbízott tanácsosát.

Slobodan Subić elmondta, a 12 nappal ezelőtt kezdődött tornán december 31-én és január 1-jén szünnap volt, a küzdelmek pénteken, december 3-án folytatódtak, azzal, hogy a selejtezők már szombaton megkezdődnek: − Ezidáig a négy korcsoportban benevezett csapatok összecsapását illetően mintegy 200 mérkőzést láthatott a közönség. Az előttünk álló két napban még 30 meccs lesz, és ezzel zárulnak a csoportküzdelmek. Innentől tehát kiesésre megy a játék, majd január 6-án és 7-én az ortodox karácsony miatt két nap szünet lesz. Január 8-án újra lesznek mérkőzések, január 9-én pedig Sveti Stefan napján ismét szünnap következik. A csoportmérkőzések és a döntők a tervek szerint január 13-ig befejeződnek, tekintettel arra, hogy másnap kezdődik a tanítás, azaz a második félév az iskolákban – magyarázta a torna egyik szervezője.

Jovica Andrić elmondta, örül annak, hogy a tornát igen szép számban látogatják a sportkedvelők. Szerinte ennek oka, hogy minőséges focit játszanak a csapatok, és sportszerűek a mérkőzések: − Mindent összegezve elmondhatom, hogy az elmúlt 12 nap alatt nem láttunk rossz mérkőzést, és ami még érdekesebb, a színvonallal sincs baj. Mindegyik csapat kitűnően játszik, a csoportközdelmek során egyszer sem láttunk erősebb és gyengébb csapatot. Ez azért is fontos, mivel a selejtezőkben kivétel nélkül még jobban emeledik a játék színvonala – mutatott rá a községi tanács tagja.

Mindketten leszögezték, a héttagú szervezőbizottság megállás nélkül dolgozik a torna zökkenőmentes lebonyolításán, amelyen eddig egyetlen baleset, incidens és szervezési hiba sem történt.

Slobodan Subić elmondta még, hogy a kispályás labdarúgó torna döntő mérkőzéseinek keretében a tornával egyidejűleg meghirdetett tombolajáték is van, amelybe mindenki bekapcsolódhat: − Az előcsarnokban önkéntes adományokat gyűjtünk, a tombolajegy pedig 100 dinár. A tombola az idén is humanitárius jellegű, de kisorsolunk egy tengerparti nyaralást, valamint több értékes nyereménytárgyat is. Csak emlékeztetőül: a tavalyi tombolán befolyt összegből 10 rászoruló család számára biztosítottunk tűzifát. Idén is szeretnénk valamilyen hasonló akciót szervezni – tette hozzá a sportközpont igazgatója. 

Paraczky László