Sport teke

Szenttamas.rs

 

Községi ligát szerveznek tekéből Szenttamáson

Már most biztosra vehető, hogy Szenttamáson 2019 decemberében a tekesport kedvelői számára községi liga alakul. A Sport-, Rekreációs és Üdültetési Központ tegnap bejelentette, december 14-től szervezetten, külön-külön csapatban és kategóriában versenyeznek a tekézők. Már elkészült az erről szóló szabályzat, meghatározták a versenyzési feltételeket, időpontokat, és meghozták az ehhez tartozó egyéb szabályzatokat is.

A szabályok szerint minden csapat öt játékosból áll (3+2), a mérkőzéseket pedig szombaton és vasárnap 17:00 órától játsszák. A férfi, női és vegyes csapatokat két csoportra osztják, és így versenyeznek egymással. Az első fázisban annyi alkalommal játszanak, ahány csapat van a csoportban (tehát mindenki sorra kerül), ezt követően az átlegeredményt veszik figyelembe, és azok a csapatok jutnak tovább, akik a legtöbb pontot érik el. Az első fázisban megszerzett pontok nem vihetők át a második fordulóba.

Azok a csapatok, akik bejutnak az első hat közé, egymással versenyeznek, akik pedig kevesebb pontszámot érnek el, azok a hetedik helytől versenyeznek a minél jobb pozícióért. Egy mérkőzésben nyolc szettet játszanak (négyet pályánként), egy szett 18 dobásból áll, azaz három játékos hatszor guríthat. A csapat akkor vehet részt a mérkőzésen, ha legkevesebb három játékosa jelen van. Amennyiben ennél többen vannak (4-5), abban az esetben a csere csak a szetten kívül lehetséges. Minden csapat számára a ledöntött tekebábu száma a fontos, ezt pontozzák.

A ligába való benevezés csapatonként 5 ezer dinárba kerül. A verseny előreláthatólag a decemberi és januári ünnepek miatt márciusig tart. A jelentkezési határidő december 13.

A versennyel és benevezéssel kapcsolatban minden bővebb tájékoztató a 021/731-279 és 065/373-07-96-os telefonszámon, illetve személyesen a sportközpontban kapható minden munkanapon 17 óra után.

 

szenttamas.rs