Sport teke

Szenttamas.rs

 

Szenttamási tekebajnokság

Véget ért a szenttamási tekebajnokság

Három hónap folyamatos versenyt követően a hétvégén véget ért a szenttamási tekebajnokság, amelynek fő támogatója az önkörmányzat volt. A szervező, a Sport-, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ úgy tűnik, nagyon jó időpontot választott, hiszen december közepétől február végéig valóban kevés sportversenyt rendeznek a községben, ugyanis ez az időszak általában az őszi és a tavaszi bajnoki idény közé esik.

A versenyre 12 csapat nevezett be 5-5 játékossal, így minden hétvégén 60 versenyző terítette a bábokat a tavaly felújított tekepályán. A bajnokságot összefoglalva Slobodan Subić, a sportközpont igazgatója nem titkolta elégedettségét, hiszen hétvégenként a tekepálya lelátóit megtöltötték a szurkolók: − Amikor felvetődött a tekeverseny megszervezésének ötlete, nem számítottunk ennyi jelentkezőre, legfeljebb 8-10 csapatra. Végül 12 csapat nevezett be, ami már magában is a sportág népszerűségére utal. A csapatok többsége amatőrként kapcsolódott be a játékba, a versenyzők közül szinte senki sem profi, azonban bízok abban, hogy a jövőben még többen érdeklődnek majd a sportág iránt. Az igazság az, hogy Szenttamáson már több mint 10 éve nem működött a tekepálya, így edzési lehetőség sem volt. A versennyel párhuzamosan ezúttal a csapatok hetente legalább egy-két edzést is tartottak, így a tekepálya használata szinte a maximálisra emelkedett, s alig lehetett edzési időpontot találni. Mindannyian rendszeresen jöttek, fizették a használati díjat, versenyeztek, barátkoztak. Köszönetet szeretnék mondani az egyetlen női csapatnak, amely az erős konkurencia ellenére is harmadik lett.

A bajnokság díjkiosztó ünnepségét szombaton, március 7-én tartották a Városi Sportcsarnokban. Mint elhangzott, a legjobb csapatok 5 fordulós döntőjét követően szinte hajszálakon, azaz néhány eltalált bábun múlott a győzelem. A verseny legjobb férfi játékosa Saša Đuđić, a legjobb női játékosa pedig Jagity Ibolya lett.

A bronzérmet és a 15 ezer dináros vásárlási utalványt a Lady mame csapat, azaz a verseny egyetlen női csapata nyerte. A második helyre a Kostadinović csapat került, ők az ezüstérem és a serleg mellett 20 ezer dináros utalványt kaptak. A dobogó legfelső fokára a Cold storge csapata állt fel, a versenyzők az aranyérem és a serleg mellett 25 ezer dináros utalványt nyertek.

A díjazott csapatoknak Radivoj Paroški polgármester is gratulált. Mint mondta, meglepetés számára, hogy egy igen erős férfi mezőnyben női csapat nyerte a bronzérmet: − Külön örülök annak, hogy a nemzeközi nőnap mellett gratulálhatok a női csapatnak az elért eredményhez. Szerintem bebizonyították, hogy ebben a sportágban képesek fej-fej mellett haladni a férfiakkal. Az utóbbi néhány évben mindannyiuknak lehetősége volt látni, hogy amióta komolyabban kezdtünk foglalkozni a sportközpont fejlesztésével, sok minden megváltozott. Az év során megszervezett versenyek nagy része polgáraink, a sportolók és a szabadidős sportolók javát szolgálja, a tekét mint szabadidősportot pedig a közelmúltig elfelejtettük. Szerencsére vannak olyan fiatalok, akiknek vannak ötleteik és tudásuk a különböző versenyek létrehozására, megszervezésére, s ez alól a tekesport sem kivétel. Jelenleg a felújított pálya remek feltételeket nyújt a tekesportot kedvelők számára. Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával említettem Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkárnak, hogy az általuk támogatott és felújított tekepálya iránt hatalmas az érdeklődés, ő pedig megígérte, hogy a sport terén továbbra támogatni fogják a községet, csak jelezni kell, mire van szükség. Emellett az önkormányzat is minden támogatást megad a sportoláshoz, támogatjuk a klubok működését, a különböző tornák és versenyek megszervezését stb.

A közös vacsorát megelőzően a szervezők a jelenlévő nőknek a nőnap alkalmából egy-egy szál virággal kedveskedtek, az est hátralévő része pedig vidám hagulatban telt el.

 

Paraczky László (Fotó: A.B.)

szenttamas.rs