Sport

Szenttamas.rs

 

Csaknem félmillió dináros támogatás a szenttamási sportolóknak

A szenttamási Városi Sportcsarnokba látogatott pénteken Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár. A látogatás célja annak a szerződésnek az aláírása volt, amely értelmében a tartományi titkárság csaknem félmillió dinárral támogatja a helyi Testnevelési-, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ kistermében elhelyezendő, a küzdősportokhoz szükséges felszerelés vásárlását. A helyi kosárlabda klubok pedig új labdákat kaptak ajándékba.

Az egykori röplabdázót, kétszeres olimpiai bajnokot a szenttamási sportcsarnokban Radivoj Paroški polgármester, Slobodan Subić, a sportközpont igazgatója, továbbá a községi tagjai, Radivoj Debeljački és Jovica Andrić fogadták.

Vladimir Batez először a tavaly felújított tekepályát tekintette meg, majd pedig a nagycsarnokban átadta az éppen edzésen lévő női kosarazók fiatal csapatának az új labdákat.

A szenttamási polgármester felszólalásában emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság eddig több alkalommal is támogatta a községi sportéletet, a klubokat, ugyanakkor a sportcsarnok felújítását, legutóbb pedig a tekepálya felújításában segített: − Ma egy olyan szerződést írtunk alá, amellyel a titkárság a küzdősportokhoz, pontosabban az egyébként nemrégiben kibontakozó és a fiatalok körében máris igen népszerű kick-box (sportkarate) edzéséhez szükséges felszerelés vásárlását támogatja. Örülök, hogy egy ilyen kis közösség számára, mint a miénk, sikerült biztosítani forrásokat és megvalósítani a különböző sportágak és klubok anyagi támogatását. A község 16 ezer lakosából több mint 1000 aktív sportolónk van, zömmel fiatalok, akikkel szakemberek, edzők foglalkoznak, és erre büszkék lehetünk – mondta Radivoj Paroški. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat és a tartományi tátkárság közötti kiváló együttműködés tovább folytatódik.

A szerződések aláírását követően Vladimir Batez elmondta, hogy mindig szívesen jön Szenttamásra, ugyanis az itteni sportolók és klubok mindig elismerően szólnak az önkormányzattal való kiváló együttműködésről: − Örömmel jövök, hiszen úgy érzem, hogy az előző években végzett közös munka jelentős eredményeket hozott. Közösen sikerült befejezni a csarnok és a tekepálya felújítását, az utóbbi mintegy 4,5 millió dinárba került. Jelenleg pedig több sportágban folynak a beruházások. Nagyon örülök annak, hogy a 488 ezer dinár támogatással, amelyet a küzdősportok termének a felszerelésére biztosítottunk, kiegészítjük a sportközpont kínálatát. A létesítmény, véleményem szerint, az egyik legjobb és legmodernebb létesítménynek számít Vajdaságban. Egyben kiváló bizonyíték arra, hogy a szenttamási sport kiválóan működik, és erre a helyieknek büszkének kell lenniük. Örülök annak, hogy hosszabb kihagyás után a gyerekek számára folytatódnak az edzések. A járvány alatti időszakot talán a sport sínylette meg a legjobban, hiszen minden leállt: a professzionális, a rekreatív és az iskolai sportolás is. Ezért jó látni azt, hogy lassan minden a helyére kerül, bár a sportra elkülönített eszközök jelentősen csökkentek. Titkárságuk a költségvetés átütemezését követően a tervezettnél 100 millió dinárral kevesebbel rendelkezik, így minden támogatás, amelyet az önkormányzatoknak adunk, igen jelentős számunkra is. Klubjaink voltak már sokkal nehezebb helyzetben is – elsősorban a szankciók és a bombázások idején −, de sportolóink folytatták a küzdelmeket, ezért továbbra is optimista vagyok, hogy az élet hamarosan visszatér a rendes kerékvágásba – mondta a titkár. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy Szenttamáson belátható időn belül újra el lehet majd szállásolni a sportolókat. Szerinte ez a turizmus fellendítéséhez, továbbá a községben szervezett rendezvények látogatásához is nagyban hozzájárul.

A helyi Testnevelési-, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ igazgatója, Slobodan Subić köszönetet mondott a támogatásért, és annak jelentőségéről szólva többek között kiemelte: − A tervünk az, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk minden sportág fejlődéséhez, amelyek népszerűek a község területén. Konkrétan ezzel a támogatással a küzdősportok és a kick-box sportág további népszerűsítése a cél.

Nemanja Pantelić kick-box edző, a helyi Top Team csapat vezetője elmondta, a klub 7-8 hónapja aktívan dolgozik, és elégedettek a sportközponttal való együttműködéssel: − A támogatással megteremtődtek a feltételek a még komolyabb munkára és a sportolók előrehaladására. Mint egykori országos bajnok teljesen tisztában vagyok azzal, milyen feltételek szükségesek a sikeres edzésekhez, továbbá az eredmények eléréséhez, és biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi 50 fős tagságra kiváló edzési lehetőségek várnak. Szenttamáson egyébként tervben volt egy kick-box torna szervezése, de a járvány miatt későbbre halasztottunk. Ez lesz egyébként a tagság első éremszerzési lehetősége – mondta a klub edzője. 

Paraczky László

szenttamas.rs