Hírek

Szenttamas.rs

 

 

Rendezik a szenttamási temetőket

Lassan több mint egy hónapja folyik a szenttamási katolikus és ortodox temető rendezése, közölte a Graditelj Közvállalat sajtószolgálata.

A polgárok megelégedésére mindazt, amelyet több évtizeden át elhanyagoltak, most teljesen rendbeszedték, vagy az elkövetkező napokban befejezik, köszönve a szenttamási Helyi Közösség tanácsának és a Graditelj Közvállalat szakszolgálata közös és kemény munkájának. Nagy mennyiségű cserjést és szemetet szállítottak el, átfestették a temetők bejáratait, rendbeszedték az utakat és a sírokat. Utóbbi különösen azokon a helyeken észrevehető, amelyek ezidáig eléggé el voltak hanyagolva, és a gaz benőtte a síremlékeket. A katolikus és ortodox temető rendbetéleléhez a közvállalat dolgozói mellett a Szerb Haladó Párt tagjai és szimpatizánsai is hozzájárultak, akik támogatták a kezdeményezést.

„Eddig közel 30 teherautónyi szemetet és nagyméretű hulladékok szállítottak el a Graditelj járművei, az előttünk álló napokban pedig folytatódik a kivágott cserjék, bokrok, továbbá a lenyestett faágak elszállítása. Felkérjük a polgárokat, hogy támogassák a temetők rendbetételét, és mutassuk meg, hogy közös erővel szebbé tehetjük környezetünket, s hogy Szenttamás, Turia és Nádalja, illetve ezek temetői az összefogás pozitív példáját igazolják”, olvasható a Graditelj közleményében.

A mellékelt fotókon jól látható a temetőkben talált helyzet, valamint az akciót követő állapot.

 

szenttamas.rs