Hírek

Szenttamas.rs

 

Mind elfogyott!

Szabadkán (is) népszerűsítették a turiai kolbászt

− Belgrádot és Zombort követően február 9-én Szabadka főterén mutatkozott be a Turiai Kolbászfesztivál csapata.

Željko Popić, a Kolászfesztivál Polgárok Egyesületének elnöke elmondta, a karaván kora hajnalban indult útnak, a helyszínen összerakták a négy kis faházikót, alágyújtották a rostélyokat, így 8 órakor már finom illatok járták be a város központját.

− Az érdeklődés ezúttal is nagy volt, hiszen már több, mint 20 alkalommal jártunk az ország legészakibb városában, az emberek itt is tudják, hogy minden évben minőséges, saját kezűleg kolbászt kínálunk. Mint ismeretes, az egyesület minden évben egy csomag kolbászt ajándékoz a városnak, a házigazdák ajánlatára idén a csomagot Miodrag Varo, a Vöröskereszt helyi szervezetének képviselője vette át, aki elmondta, az adomány a hátrányos szociális helyzetbe élők kapják.

A promoción a böllérek ezúttal is kedvező áron kínálták a turiai kolbászt: a rostélykolbász 250, a friss (nyers)kolbász kilója 900, a füstölt szárazkolbász kilóját pedig 1200 dinárért árulták, és dél körül mind elfogyott.

Miután megköszönte a vendéglátást, Željko Popić meghívta a Szabadkán és a környéken élőket a február 23-a és 25-e között sorra kerülő 40. Turiai Kolbászfesztiválra. Elmondása szerint pénteken, február 23-án délután kolbászgyúró versenyt tartanak, a világhírű, ezúttal 2040 méteresre tervezett kolbászt pedig másnap délben mutatják be a közönségnek, majd pedig méterszámra árulják. A jó hagulatot mind a három napon élőzene biztosítja.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs