Hírek

Szenttamas.rs

 

Zomborban is minden elfogyott

A turiai Kolbászfesztivál szervezői pénteken a Nyugat-bácskai városban toborozták a látogatókat

− Az idén február 23-a és 25-e között tartják meg a 40. Turiai Kolbászfesztivált. A szervezők a fesztivált megelőző hetekben újra dolgoznak a rendezvény népszerűsítésén, így az érdeklődők Belgrádban, Zomborban, Szabadkán és Újvidéken újra megkóstolhatják, valamint bemutatói áron meg is vásárolhatják a nemzetközileg is elismert turiai kolbászt. Az egyesület képviselői az elmúlt vasárnap Belgrádban, ma pedig Zomborban jártak. A Szentháromság téren a fesztivál szervezői a kora reggeli órákban állították fel a kis faházikókat, ahol a nap folyamán kínálták a nyers és száraz, csemege- és csípős kolbászt, amit hazavihettek, de a helyszínen frissen sütve, lepényben, mustárral kínálva meg is kóstolhattak a helybeliek, akik hosszú sorokban várakoztak a bódék előtt.

Željko Popić, a turiai egyesület elnöke a zombori bemutatót összegezve elmondta, a kolbász, amit hoztak, egy szálig elfogyott.

− A rendezvényt immár 35. alkalommal népszerűsítjük Zomborban, a sikerhez pedig a gyönyörű napos időjárás is hozzájárult. A bemutatkozás ezúttal is humanitárius jellegű volt, hiszen a Vuk Karadžić Kisegítő Iskolának, az Idősek Otthonának, és a Miroslav Mika Antić gyermekotthonnak egy-egy doboz friss kolbászt adományoztunk – mondta Željko Popić.

Kiemelte, február utolsó hétvégéjén, a kolbászfesztivál központi rendezvényén egy méterrel hosszabb kolbászt kívánnak előállítani Turián, mint 2023-ban, az új rekord 2040 méter hosszú kolbász lesz. A karaván február 9-én Szabadkára, a városháza előtti téren, február 16-án pedig Újvidéken, a Halpiac melletti téren népszerűsíti a rendezvényt.

  

Szöveg: Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs