Hírek

Szenttamas.rs

 

Három nap alatt tíz tűzeset volt Szenttamáson

Egyre gyakoribbak a tűzesetek Szenttamás község területén. Három nap alatt tízszer riasztották az ügyeletes tűzoltókat. A tüzet a legtöbb esetben a felelőtlen vagy szándékos tarló-, fű- és kóróégetés okozza.

Vasárnap az esti órákban eddig még ismeretlen okokból kigyulladt a rajcsúri vásártér középső részén lévő füves terület. A járókelők a tüzet nem vették azonnal észre, egyrészt a nagy távolság miatt, másrész pedig kevés volt a füst. Azonban ahogy sötétedett, a tűz egyre inkább láthatóvá vált, de addigra már több helyen is felcsaptak a lángok, égtek a bozótok, s a vásártéren áthaladó egyik telefonpózna is kigyulladt. Ekkor már jól látszott, hogy a tűz mind jobban terjed a falu szélén lévő házak irányába. A tűzoltók a hat óra körül történt riasztást követően perceken belül a helyszínre érkeztek, és azonnal hozzáláttak az oltáshoz. A beavatkozás valamivel több mint fél óráig tartott, de a tűzoltók még egy ideig felügyelték a vásártér egész területét.

Mint a helyszínen hallottuk, az elmúlt héten, péntektől vasárnapig mintegy tíz esetben riasztották a szenttamási tűzoltókat. Szerencsére kisebb mértékű tűzesetekről volt szó, melyeket gyorsan sikerült eloltani, s a kár sem túl nagy. Ennek ellenére a számadatok komolyak, és azt bizonyítják, hogy jó lesz komolyan odafigyelni, hiszen a lángok nem válogatnak.

 

P. L.