Választások 2023.

Szenttamas.rs

A VMSZ községi szervezetének közleménye

A Vajdasági Magyar Szövetség szenttamási községi szervezete a 2023. december 17-én lezajlott köztársasági és tartományi választásokkal kapcsolatban a következő közlemény juttatta el szerkesztőségünknek:

Tisztelt polgárok!

Ami a tartományi és a köztársasági választásokat illeti, először is szeretnék köszönetet mondani azoknak a szenttamási polgároknak, akik a VMSZ listájára szavaztak. Ezek az emberek így is gondolják és nem lehet őket befolyásolni. Szeretném megköszönni az aktivisták munkáját is, nélkülük a választások nem lettek volna ilyen eredményesek. Az idei választások az egyik legnehezebbek közé sorolhatók, meg kellett birkózni sok külső és belső nehézséggel is, azonban a VMSZ itt is megállta a helyét, mivel a szavazatok száma a 2022-es köztársasági választásokhoz viszonyítva több mint 10 százalékkal emelkedett. Ez számunkra, akik a szenttamási VMSZ községi szervezetét képviseljük azt jelenti, hogy jól végezzük a munkánkat és hogy egyre jobban bízik bennünk a szenttamási magyar közösség. Véleményem szerint ezeken a választásokon Szenttamáson, rajtunk kívül mindenki csalódott a saját eredményében. Mi sem vagyunk felhőtlenül boldogok, hiszen vannak olyan magyar polgárok, akik nem mentek ki szavazni, vagy valamilyen oknál fogva más listára szavaztak. Ezeknek az embereknek azt üzenem, amit már többször elmondtam és be is bizonyosodott, hogy rajtunk kívül senki sem tesz vagy tett szinte semmit az itteni a magyarságért. Sőt! A magyarok szavazata viszont mindenkinek kell. Másoknak az csak egy szavazat a többi mellett, semmi más.

Ígérni könnyű. Azt, hogy mások csak ígérnek és nem tesznek semmit, már megtapasztaltuk.

A választásokról szólva el kell mondani azt is, hogy 2024-ben újra komoly feladat vár ránk, ugyanis a helyhatósági választások következnek, amikor ismét meg kell mutatnunk, hogy egy közösséghez tartozunk. Végezetül mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!, olvasható a közleményben, amit Brasnyó Nándor, a VMSZ szenttamási községi szervezet elnöke írt alá.

Fotó: Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső