Válsághelyzet

Szenttamas.rs

 

A vendéglátóipari objektumok 7-től 17 óráig tartanak nyitva

 

A katasztrófa kockázatának csökkentéséről és a rendkívüli helyzetekben történő igazgatásról szóló törvény 43. szakasza alapján (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 87/18. szám) és A rendkívüli helyzet kihirdetéséről szóló határozattal összhangban (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 29/20. szám) a Rendkívüli helyzetekkel foglalkozó községi törzskar 2020. május 4-én megtartott telefonos ülésén meghozta a következő

 

HATÁROZATOT

 

A kiskereskedelem területén a szolgáltatások nyújtásának különleges intézkedéseiről szóló kormányhatározatnak megfelelően, amely magában foglalja az ételek és italok vendéglátóipari létesítményekben történő eladását, valamint az elvihető élelmiszer értékesítését:

I. 2020. május 4-től a jogi személyek és vállalkozók, akik a kiskereskedelem területén folytatnak olyan tevékenységet, amely magában foglalja az ételek és italok vendéglátóipari létesítményekben történő eladását és az elvihető élelmiszer értékesítését, a szolgáltatásnyújtás, vagyis az ügyfélszolgálat közvetlenül elvégezhető beltéri egységekben és szabadban szervezett kertekben − az e határozatban, valamint a munkáltató törvényében előírt megelőző intézkedések alkalmazásával.

II. Az 1. pontban említett tevékenységeket nyújtó jogi személyeknek és vállalkozóknak (munkáltatóknak) a munkavállalók és a szolgáltatások igénybe vevői vonatkozásában minden megelőző intézkedést alkalmazniuk kell a munkavállalók és a szolgáltatások felhasználói biztonságának és egészségének következményeivel szemben, különös tekintettel a következőre: a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozása (olyan munkafolyamat szervezése, amely biztosítja a biztonságos távolság, azaz legalább két méter távolságot két személy között; az összes bútorzat, gépek, munkaeszközök fertőtlenítése használat előtt és azt követően, kötelező az alkalmazottak számára a maszk és kesztyű viselete – meghatározott a helyiségben tartózkodók száma, az egymástól két métertől kisebb távolság esetén pedig a megfelelő (üvegből, műanyagból készült) válaszfalak alkalmazása, a helyiség kötelező és szakszerű fertőtlenítése, a felhasználók részéről a maszk és a védőkesztyű kötelező használata – a beltéri egységekben történő szolgálat esetén, melyek kiegészítik az első (I.) bekezdésben említett intézkedések végrehajtására vonatkozó külön tervet.)

III. A vendéglátóipari objektumok Szenttamás Község területén 7-től 17 óráig tartanak nyitva.

A községi válságtörzs parancsnoka:

Radivoj Paroški

 

szenttamas.rs

 

2020. május 05.