Válsághelyzet

Szenttamas.rs

 

RENDKÍVÜLI ÁLLAPOT SZENTTAMÁSON

 

A szenttamási Válságtörzs 2020. július 6-án megtartott telefonos ülésén a járványügyi helyzet romlása, továbbá a szomszédos községekben a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt elrendelte, hogy szigorúan be kell tartani az előírt intézkedéseket, többek között korlátozza a nyitvatartási időt bizonyos vendéglátóipari vagy más szórakoztató jellegű létesítmények esetében, és azt, hogy legfeljebb 10 ember tartózkodhat egyidejűleg zárt térben.

Az ülésen a következő, ma és holnap (2020. július 7.) érvénybe lépő határozatokat fogadták el:

1. Zárt térben kötelező a védőmaszkok viselése, továbbá a legalább 1,5 méteres távolság betartása (kereskedelemi és egyéb létesítményekben, állami és egyéb intézményekben). A tulajdonos-felhasználó felelős a határozat végrehajtásáért.

2. Tilos a 100 főnél nagyobb kültéri összejövetelek szervezése, ez esetben is kötelező a megfelelő személyes védőfelszerelés (védőmaszk, kesztyű) használata, továbbá a 1,5 méteres távolságtartás.

3. A vendéglátóipari objektumokban (zárt térben) tilos 10 főnél több személy tartózkodása. A vendéglátóipari tevékenységet végző gazdasági egységek kötelesek a nyílt térre fókuszálni (azaz a kerthelyiségekre), az 1. pontnak megfelelő védelmi intézkedések alkalmazásával. A vendéglátóipari tevékenységet végző gazdasági egységek felelnek e határozat 3. pontjának végrehajtásáért.

4. Korlátozzák a vendéglátóipari létesítmények munkaidejét, így ezek 7-től 22 óráig dolgozhatnak. Ugyanakkor kötelezik őket a védőfelszerelések alkalmazására, a helyiségek rendszeres fertőtlenítésére, továbbá arra, hogy a vendégek közötti fizikai távolság legalább 1,5 méter legyen.

5. A piacokon és a közterületeken (utcai értékesítés) történő eladók és vásárlók kötelesek szigorúan betartani a COVID-19 betegség megelőzése érdekében bevezetett intézkedéseket (védőmaszkok és kesztyűk viselése, valamint az előírt 1,5 m távolság).

6. Mától (2020. július 6-tól) korlátozzák a szerencsejáték-, fogadóirodák munkaidejét, reggel 7-tól este 22 óráig. Az itt dolgozók kötelesek védőmaszkot és kesztyűt viselni, rendszeresen fertőtleníteni a helységeket és biztosítani a látogatók közötti 1,5 méteres távolságot.

 

szenttamas.rs

 

2020. július 06.