Hírek

Szenttamas.rs

 

109 véradó adott életmentő folyadékot a nemzetközi nőnapon

 

A Vöröskereszt szenttamási szervezete 2018. március 8-án a Zsebszínházban szervezte meg idei első váradási akcióját, amely egyúttal rendkívülinek is nevezhető, hiszen a nemzetközi nőnapon tartották. Az önkéntes véradókat a délelőtt folyamán meglátogatta Radivoj Paroški polgármester is.

Az akció ma ünnepi jelleget is kapott, hiszen minden nőt, aki eleget tett a Vöröskereszt felkérésének, a nőnap alkalmából egy szál virággal ajándékoztak meg. A polgármester ez alkalomból elmondta, március 8-a arra emlékeztessen mindnyájunkat, hogy ne csupán ezen a napon, hanem az év minden napján szeretettel köszöntsük a nőket, hiszen megérdemelik.

Portálunknak a Tartományi Vérátömlesztő Intézet ügyeletes orvosa, dr. Vaso Kulidžan elmondta, a meghívásnak ezúttal 111 régi és egy új véradó tett eleget, közülük 109-es adtak életmentő folyadékot, ezen kívül 9 új véradót jegyeztek: ‒ Nagyon jó visszhangja volt az akciónak, és nagyon sokat jelent a ma begyűjtött vér, hiszen növeltük az intézet tartalékait. Egész évben nagy a kereslet a vér iránt, talán még soha nem volt ekkora hiány. Éppen ezért köszönet mindenkinek, aki az esős és hideg nap ellenére is eljött vért adni. Köszönet a szervezőknek és a női véradóknak, akik a nőnap ellenére újra szép számban itt voltak – mondta az ügyeletes orvos.

 

P. L.