Verbászi hírek

Szenttamas.rs

 

Műhelymunkát szervezett a verbászi református templom

 

A húsvéti ünnepek alkalmából a Verbászi Református Egyházközség és Verbász község a gyermekek számára közös műhelymunkát szervezett, amelyen a fiatalok különböző játék formájában tanulhattak a kereszténységről, de bibliai énekek is elhangzottak.

A műhelymunkára kedden, április 3-án délután került sor a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület helyiségeiben. A szabadkai Ország család segítségével a résztvevők játékos módon tanulhattak meg néhány éneket a Bibliából, elbeszélgettek a húsvétról, de a többi egyházi ünnepről is. Közben közösen az ünnephez kapcsolódó különböző tárgyakat is készítettek. Szilágyi Dénes István, a verbászi református egyházközség lelkésze a helyszínen elmondta, a jövőben szeretnének még több ilyen és hasonló műhelymunkát szervezni: ‒ Nagyon örülök annak, hogy a gyerekek és szüleik örömmel vesznek részt ezeken a kreatív műhelymunkákon. A tervünk az, hogy önkormányzati támogatással legalább havonta rendezzünk ilyen és ehhez hasonló, társalgással egybekötött rendezvényt. A templom előtti parkban akár karácsonyi vásárt is lehetne szervezni, de sok egyéb más ötletünk is van, amit szeretnénk megvalósítani – mondta a lelkész.

Szilágyi Dénes István tavaly augusztusban érkezett Verbászra, és irányítása alatt azóta megmozdultak a verbásziak. Rövid idő alatt elsajátította az itteni nyelvet, aminek köszönhetően egyre több embert ismerhet meg a városban.

A verbászi polgármester helyettese, Bógáncs-Andrijašević Lívia a mai rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, az önkormányzat minden területén működő hitközséget támogat: ‒ Nagyon jelentős tényező, hogy egy olyan lelkész érkezett a városba, aki mindig készen áll együttműködni a gyerekekkel. Rövid idő alatt sikerült műhelymunkát szerveznie, és összegyűjtötte a hívőket. Több közös tervünk van már a sorra kerülő rendezvények szervezését illetően, mint például ez a mai műhelymunka, és nagyon bízom abban, hogy a polgárok elfogadják az ilyen módon való közeledést – mondta a polgármester-helyettes. 

P. L. (Fotó: S. V. K.)