Verbászi hírek

Szenttamas.rs

 

Példamutató összefogás Verbászon

 

A verbászi Ökológiai Mozgalom vezetésével az elmúlt két hétvégén két teljesen tönkrement játszóteret és parkot hoztak rendbe a városban

 

Augusztus utolsó hétvégéjén a verbászi Újtelepen, az ún. Nadjin parkot és az itt található csaknem teljesen tönkrement játszóteret takarították ki, illetve újították fel az aktivisták, fiatalok, idősebbek egyaránt. Miközben teljesen kicserélték a padok és a hinták fából készült részeit, megmetszették a bozótokat és a faágakat is, egyszóval, mindenki talált magának valamilyen elfoglaltságot. A torzsai Dušan Komatina három új szemétgyűjtőt készített, ezeket betonba öntött csövekre helyezték, az asztalos munkálatokat pedig Milorad Kostelnik vezetésével végezték.

Két héttel később a Medela kekszgyár mellett található, gazzal benőtt, ugyancsak tönkrement játszóteret újítottak fel. A verbászi „zöldek” vezetője, Ratko Đurđevac elmondta, egy elfelejtett, régóta nem használt területről volt szó, ahol az idő és a rozsda szinte mindent tönkretett: − A közelben élő polgárok hívták fel egyesületünk figyelmét a parlagfűvel teljesen benőtt területre, ahol egykor pihenőhely és is játszótér volt, de már régóta nem használja senki. Andrijana Nadj Suknović kezdeményezésére újra összejöttek a környéken lakó fiatalok és felnőttek, rendbeszedték a játszóteret, és lekaszálták a környéket. Az eredmény: teljesen felújított hinták, csúzdák, mérleghinták, mászókák…Ide is új szemétkosarak kerültek, és biztosak vagyunk abban, hogy lesz, aki rendszeresen üríti őket. Jó tudni, hogy vannak közöttünk jóakaratú emberek, akik szívügyüknek tekintik a környezetvédelmet, és saját szabad idejüket, tudásukat áldozzák fel környezetünk szebbétételéhez, és gyermekeink gondtalan és biztonságos szórakozásáért – mondta Đurđevac.

Kiemelte, az akciókat a Környezetvédelmi Minisztérium, valamint a verbászi Carnex, Sunoko, Vital, Reahem és Medela vállalatok, továbbá a cservenkai cukorgyár támogatta.

 

Paraczky László

szenttamas.rs