Hírek

Szenttamás.rs

 

Aktívan dolgozik a VMSZ szenttamási Ifjúsági Fóruma

Szenttamáson ülésezett 2018. február 24-én a VMSZ Ifjúsági Fórum körzeti (Szenttamás-Temerin) elnöksége. Az ülés vendége Fehér Szabolcs, a tartományi ifjúsági fórum elnöke volt. A jelenlévőket, az elnökségi tagokat és a vendégeket Sulc Adrián, a Szenttamási Ifjúsági Fórum elnöke köszöntötte. A találkozó első napirendi pontja a két ifjúsági szervezet eddigi aktivitásáról szóló beszámoló volt, ugyanakkor elhangzottak a közeljövőre vonatkozó tervek is. A temerini ifi szervezet következő aktivitása március 16-ára várható, amikor ifjúsági bált rendeznek az ottani ifjúsági otthonban. A szenttamásiak elmondták, a helyi ifjúsági fórum elkövetkező aktivitása március végén, illetve közvetlen a húsvéti ünnepek előtt várható, amikor egy munkaakció keretében a helyi római katolikus templom környékén összegyűjtik a hulladékot és szemetet. Az akció keretében átfestik a plébánia udvarán lévő padokat, este pedig a szenttamási Lugas kávézóba várják a szórakozni vágyókat, ahol megrendezésre kerül a 3. Ifjúsági Bál. Ezen meglepetésekkel várják a fiatalokat. A két szervezet megállapodott továbbá arról, hogy a közeljövőben közös rendezvényeket szerveznek Szenttamáson és Temerinben is – mondta portálunknak Sulc Adrián. Hozzátette, azt is megbeszélték, hogy mindkét város ifjúsági szervezete külön csapattal nevez be a 2018 perces focitornára, mely idén szeptemberben Zentán kerül megrendezésre.

‒ Az összejövetel folytatásában az április 8-i magyarországi parlamenti választásokról esett szó. Mindkét szervezet elnöksége egyetértett abban, hogy a tagsággal a Fideszt és koalíciós partnerét támogatjuk. Ugyanakkor felkértük a kettős állampolgársággal rendelkező helyi és vidéki polgárokat, hogy szavazataikkal támogassák azt a koalíciót, amely az elmúlt időszakban rengeteget tett a határon túli magyarság érdekében, és nekik köszönhető az is, hogy magyar állampolgárok lehettünk – tette hozzá a szenttamási fórum elnöke. Mint mondta, a közös ülés folytatásában sor került a körzeti ifjúsági fórum tisztújítására is. Az eddigi körzeti elnök, a temerini fórum elnöki posztját is betöltő Csorba Csaba volt, akinek a helyére Brasnyó Kornélia került. A körzeti ifjúsági fórumnak pedig két új alelnöke lett, Temerinből Barna Emese, Szenttamásról pedig Sulc Adrián. Ezen kívül 3-3 új elnökségi tagot is választottak mindkét városból.

‒ Az utolsó napirendi pont kötetlen és kellemes beszélgetéssel telt el, ahol a két város fiataljai elbeszélgettek az itteni magyar ifjúság helyzetéről, Fehér Szabolcs, a tartományi ifjúsági fórum elnöke pedig ismertette a VMSZ Ifjúsági Szervezetének előttünk álló terveit. A körzeti ifjúsági fórum elnöksége és tagsága legközelebb májusban Temerinben találkozik újra – mondta Sulc Adrián.

szenttamas.rs (Fotó: Zs. M.)