Hírek

Szenttamás.rs

 

Belgrádban jártak a szenttamási diákok

A belgrádi Sava Központban vasárnap rendezték meg a sorrendben 17. Gyermekköltészeti Fesztivált, amelyre 12. alkalommal kaptak meghívást a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tehetséges fiatal költői és cikkírói, akik rendszeres tudósítói a Vitez című gyermekfolyóiratnak. A lap által indított idei költészeti és képzőművészeti pályázatra az ország területéről összesen 15000 munka érkezett be, közülük 1000 alkotást díjaztak. A szenttamási diákok közül Selena Glamočić, Elena Radović, Jelena Brankov, Gordana Milošev, Ana Plakalović, Teodora Mijić és Mila Dunđe részesült elismerésben.

Az iskola tanítőnője, Snežana Stanojev, akinek kezdeményezésére a szenttamási diákok már több mint 10 éve rendszeresen tudósítják a lapot és köldik verseiket, portálunknak elmondta, annak idején és most is az a cél vezérelte, hogy a gyerekekhez sokkal közelebb hozza a kortárs költészetet, ezen belül is népszerűsítve a verset és a versírást.

A rendezvényt követően a szenttamási diákok ellátogattak az Illúzió Múzeumba és a Tudományos Parkba is.P. L. (Fotó: S. S.)