Hírek

Szenttamás.rs

 

Diáktársuknak segítettek

Humanitárius jellegű zenés, táncos estet szerveztek pénteken a Jovan Jovanović Zmaj Általános iskola felsős diákjai. A bulira a többi iskola felsős tanulóit is meghívták. A szervezők a 100 dináros belépő mellett az önkéntes adományokból begyűlt összeget Nagy Stevan diáktársuk gyógykezelésére ajánlották fel.

Vörös Adrianna, az iskola biológia szakos tanárnője elmondta, az akció kezdeményezői Stevanović Kristijan és Zoran Horn voltak, akik tavaly fejezték be az általános iskolát, és már középiskolások: − Azzal a kéréssel fordultak az iskolához, hogy szüleik ingyenesen biztosítani tudják a bulihoz szükséges hangosítást és világítást, a felsősök pedig szervezzék meg a humanitárius akció további menetét. Közben már volt egy nagyobb összegű adományunk K.Ž.-tól, aki 10 ezer dinárt hozott az iskolába, a buli ideje alatt pedig 65.690 dinár gyűlt össze. Szeretném kiemelni, hogy az iskola előcsarnokában néhány napja áll egy doboz, melybe szintén önkéntes adományokat gyűjtünk a beteg diák gyógykezelésére. A buli kiválóan sikerült, a diákok jól szórakoztak, így a szervezők, a VIII.1 és a VIII.4 osztály diákjai teljes mértékben elégedettek. Mi pedig mindannyian örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a szép kezdeményezésnek és eseménynek – mondta a tanárnő.

A nyolcéves Stevan Nagynak, aki leukémiában szenved, hosszadalmas a gyógykezelése. A család egyedül nem képes előteremteni a kezeléshez szükséges anyagiakat, ezért az elmúlt napokban több helyi intézmény, sport- és civil egyesület, továbbá magánszemély kapcsolódott be az önkéntes adományok gyűjtésébe.

Az adományok a következő folyószámlára fizethetők be: 160-5800101214847-70 Nagy Stevan gyógykezelésére megjegyzéssel. 

szenttamas.rs